اپل آیدی چیست؟

اگر از دارندگان یک آی دیوایس مانند آیفون، آی پد و آی پاد باشید می دانید که برای دانلود اپلیکیشن از اپ استور نیاز به یک اپل آیدی دارید. بسیاری از کاربران آیفون در ایران در همان ابتدای خرید گوشی یا تبلت از فروشنده می خواهند که اپلیکیشن های لازم را بر روی دستگاه آن ها نصب کند. این عمل علاوه بر داشتن هزینه ای بالا باعث می شود شما هیچ گاه نتوانید اپلیکیشن های خود را آپدیت کنید زیرا نیاز به یوزرنیم و پسورد فرد فروشنده دارید.

ضمنا شما بدون داشتن اپل آیدی نمی توانید از امکاناتی نظیر آی مسیج، فیس تایم، گیم سنتر، آی کلاد بکاپ و … در آیفون و آی پد خود استفاده کنید و عملا بخش اعظمی از امکانات دستگاه شما بلا استفاده باقی می ماند. تنها راه حل این مشکل خرید اپل ایدی شخصی برای شماست. پیش از این در این وبلاگ به صورت جامع آموزش ساخت اپل آی دی ( اکانت آیتونز ) را برای شما شرح داده بودیم. اما ممکن است شما علاقه ای به طی مراحل ساخت اپل آی دی و ارورهای احتمالی آن نداشته و ترجیح می دهید شخص دیگری اپل آی دی را با ایمیل شما برایتان بسازد. سایت www.getappleid.com سایتی است که با ایمیل شما اپل آی دی را ساخته و شما می توانید از اپل آیدی خود به صورت اختصاصی استفاده کنید. مزیت این سایت نسبت به سایت های مشابه ساخت اپل آی دی با ایمیل شما و نداشتن دردسر ساخت اپل آی دی و امنیت بالاتر آن است. زیرا شما بعد از دریافت یوزرنیم و پسورد اپل آی دی تمامی تنظیمات آن را می توانید در سایت اپل تغییر یا تایید کنید. بعد از ثبت سفارش در سایت خرید اپل ایدی شما صاحب یک اپل آی دی آمریکا شده و می توانید از اپل آی دی خود برای دریافت اپلیکیشن های موبایل از اپ استور، ارسال پیام از طریق آی مسیج، تماس تصویری با فیس تایم و … استفاده نمایید.

قطعا داشتن اپل آی دی باعث می شود شما دیگر خودتان بتوانید به راحتی اپلیکیشن های دلخواه را بر روی آیفون و آی پد خود نصب کرده و برای هر بار ریختن اپلیکیشن دیگر هزینه ای پرداخت نکنید. پس اگر یک آی دیوایس داشته و اپل آی دی ندارید از طریق همین سایت می توانید اقدام به خرید اپل ایدی کنید.

کلسیم چیست؟

سیمین احمدیان راد

بيشتر كلسيم بدن در استخوان ها قرار دارد. مقدار عمده كلسيم بخشي از ساختمان محكم دندان ها و استخوان ها را تشكيل مي دهد و يك درصد آن اعمال حياتي مهمي براي بدن انجام مي دهد. چنان که وجود کلسیم براي فعاليت های طبيعي عضله و اعصاب مثل انقباض قلب ضروري است. همچنين وجود کلسیم در انعقاد خون و حركت كروموزوم ها قبل از تقسيم سلولي مؤثر است.

مواد غذایی کلسیم دار

جذب: مقداري از کلسیم در معده جذب مي شود. اما بيشتر آن از روده كوچك جذب مي گردد. عوامل افزايش دهنده جذب کلسیم عبارتند از: PH اسيدي، ويتامين هاي C و D، بعضي از اسيدهاي آمينه، لاكتوز، ميزان نياز بدن، تحرك جسمي،‌ مقادير مناسب چربي و نسبت مناسب كلسيم به فسفر.

موانع جذب کلسیم به ترتيب اهميت عبارتند از: كمبود ويتامين D، وجود اگزالات (اسفناج، ريواس، چغندر) و اسيد مفيتيك موجود در پوسته غلات. فيبر نيز در غذاهاي پر فيبر از جذب كلسيم جلوگيري مي كند. تحرك زياد دستگاه گوارش موجب دفع كلسيم مي شود و آشفتگي هاي رواني جذب کلسیم را كم مي كند. در سنين بالا، كارايي جذب کلسیم كاهش مي يابد و در محيط هاي قليايي نيز تركيب غير قابل جذب فسفات كلسيم تشكيل مي شود.

استخوان ها بافت هاي بسيار فعالي هستند. هر روز 250 تا 1000 ميلي گرم كلسيم به آنها وارد و از آنها خارج مي شود.

دفع: کلسیم بيشتر از راه ادرار دفع مي شود. مقداري نيز در مدفوع وجود دارد که شامل كلسيم جذب نشده يا كلسيم موجود در مايعات و سلول هاي گوارشي است.

مقدار مورد نياز برای بدن: ميزان توصيه شده کلسیم در حال حاضر 800 تا 1200 ميلي گرم است. اما بعضي از سازمان هاي تخصصي و دولتي مقادير بيشتري از آن را توصيه مي كنند. به طوری که 1500 ميلي گرم براي نوجوانان، زنان باردار و شيرده و افراد كهنسال بالاي سن 65 سال و 1000 ميلي گرم نیز براي زنان در سنين باروري توصيه مي شود.

چند نكته

1-معدني شدن كافي دندان و استخوان در دوران كودكي اهمیت زیادی دارد. در سراسر دوران كودكي، بلوغ و اوايل بزرگسالي طول و قطر استخوان ها رشد كرده و پر مي شود تا به اوج توده استخواني برسد. اگر رژيم غذايي حاوي مقدار كافي كلسيم و ساير مواد مغذي باشد، استخوان ها تا حدود 30 سالگي به معدني شدن ادامه مي دهند.

2-افراد در تمام سنين به مصرف كلسيم احتياج دارند.

3-عوامل غير غذايي مثل تأثيرات ژنتيكي، هورمون ها، فعاليت بدني، بيماري ها و داروها مي توانند معدني شدن استخوان ها را افزايش يا كاهش دهند.

منابع كلسيم: كلسيم در مواد غذايي زيادي وجود دارند. بدون شك شير و لبنيات داراي بيشترين مقدار كلسيم هستند. آب سخت كه به غذاها اضافه مي شود يا نوشيده مي شود نيز حاوي كلسيم است. شير ماده غذايي ای است كه بالاترين دسترسي را می توان از طریق آن به کلسیم پیدا کرد. سبزي هاي برگدار سبز تيره مثل كلم و نیز شلغم منابع خوب كلسيم هستند. سبزي هايي مثل اسفناج، كنگر فرنگي، چغندر و نیز كاكائو داراي اسيد اگزاليك هستند كه به كلسيم مي پيوندد و تركيب نامحلولی توليد مي كند كه جذب كلسيم را كاهش مي دهد. به همين ترتيب اسيد فيتيك كه يك اسيد آلي موجود در سبوس غلات است با كلسيم، كمپلكس تشكيل مي دهد. حبوبات نيز كلسيم دارند. اما مقدار كلسيم جذب شده از حبوبات به خاطر اسيد فيتيك و فيبر آنها كاهش مي يابد. ماهی هاي با استخوان كنسرو شده مثل ساردين، منابع خوب كلسيم هستند. به شرط اين كه استخوان آنها نيز مصرف شود.

كمبود کلسیم: كمبود كلسيم پس از سال ها دريافت ناكافي خود را نشان مي دهد. به افراد جوان كه استخوان هاي آنها در حال معدني شدن است بايد توجه مخصوص شود. همچنين كساني كه آلرژي غذايي يا كمبود لاكتوز دارند نیز ممكن است در تمام عمر در خطر كمبود کلسیم قرار داشته باشند.

عوامل مؤثر بر كمبود كلسيم: مصرف الكل، كاهش اسيد معده يا روده كوچك، برداشتن قسمتي از روده، سوء جذب چربي ها، استفاده از ملين ها و فيبر زياد، مصرف بعضي از داروها، بي تحركي و فقدان فعاليت بدني از مهم ترین عوامل مؤثر بر کمبود کلسیم است.

عوارض كمبود كلسيم: از عوارض کلسیم می توان از تغيير شكل دندان ها و استخوان ها، پوسيدگي دندان و بيماري لثه و پوكي استخوان نام برد.

منبع: اصول علم تغذیه، دوره علمی پودمانی- نگارش: دکتر علی کشاورز، استاد و مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزاده نجارزاده، کارشناس ارشد رشته علوم بهداشتی در تغذیه

نقاشی

 

(برای مشاهده تصویر کامل روی تصویر بالا کلیک کنید.)

تبلیغات در صفر بیست

تبلیغات متنی

این صفحه را در گوگل محبوب کنید