ویتامین E چیست؟

 سیمین احمدیان راد

ویتامین E شامل هشت ترکیب است که ساختمان شیمیایی الکلی دارند. هضم و جذب و انتقال ویتامین E شبیه ویتامین های دیگر محلول در چربی است. 80-20 درصد آن جذب می شود. اما با مصرف مقدار زیاد، جذب آن کاهش می یابد.

ویتامین E

بیشترین غلظت این ویتامین در بافت چربی است. از طریق صفرا و احتمالاً ادرار و پوست دفع می شود. با افزایش مصرف اسیدهای چرب غیراشباع نیاز به ویتامین E زیاد می شود. زیرا به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از اکسید شدن اسیدهای چرب پیشگیری می کند.

منابع ویتامین E

ویتامین E در مواد غذایی گیاهی دارای اسیدهای چرب غیراشباع مثل روغن های گیاهی (پنبه دانه، گل رنگ، مغزها و حبوبات) وجود دارد. زرده تخم مرغ منبع خوبی از این ویتامین است. ویتامین E در مقابل حرارت معمولی پخت و اسید مقاوم است. ویتامین E غذای سرخ شده، منجمد شده و غذاهایی که برای مدتی ذخیره می شوند از دست می رود. جدا کردن سبوس غلات باعث از بین رفتن ویتامین E موجود در آنها می شود.

منابع ویتامین E

کمبود ویتامین E ممکن است در دو گروه به وجود آید: نوزادان نارس و افراد دچار سوء جذب چربی. از عوارض کمبود آن همولیز (از بین رفتن) غیرطبیعی گویچه های قرمز خون است.

منبع: اصول علم تغذیه، نگارش دکتر علی کشاورز با همکاری آزاده نجارزاده، دانشگاه جامع علی کاربردی

تبلیغات در صفربیست

طرح بشارت

نوروزنوروز مبارک

سرگذشت نوروز و تقویم ایرانی

قدمت رسم نوروز به پانزده هزار سال قبل- یعنی به زمان قبل از آخرین عصر یخبندان- می رسد...

درباره حاجی فیروز

به احتمال قوی حاجی فیروز جایگزین تمامی سرگرم کننده های دیگر سال نو مانند میر نوروزی، غول بیابانی، آتش افروز و ... شده است...

چگونگی برگزاری نوروز در گذشته و اکنون

در دوران ساسانیان  مقدمات نوروز حداقل 25 روز پیش از نوروز آغاز می شد...

چشم انداز آبشار نیاگارا از دور

برترین نقاشی های جهان (برای مشاهده تصویر بزرگ تر روی تصویر بالا کلیک کنید)

جدیدترین مطالب

فضا

بدن انسان

جانوران و گیاهان

تاریخ و جغرافی

» واقعیت هایی درباره اقیانوس ها

علوم و تکنولوژی

روانشناسی

این صفحه را در گوگل محبوب کنید