ویتامین E چیست؟

 سیمین احمدیان راد

ویتامین E شامل هشت ترکیب است که ساختمان شیمیایی الکلی دارند. هضم و جذب و انتقال ویتامین E شبیه ویتامین های دیگر محلول در چربی است. 80-20 درصد آن جذب می شود. اما با مصرف مقدار زیاد، جذب آن کاهش می یابد.

ویتامین E

بیشترین غلظت این ویتامین در بافت چربی است. از طریق صفرا و احتمالاً ادرار و پوست دفع می شود. با افزایش مصرف اسیدهای چرب غیراشباع نیاز به ویتامین E زیاد می شود. زیرا به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از اکسید شدن اسیدهای چرب پیشگیری می کند.

منابع ویتامین E

ویتامین E در مواد غذایی گیاهی دارای اسیدهای چرب غیراشباع مثل روغن های گیاهی (پنبه دانه، گل رنگ، مغزها و حبوبات) وجود دارد. زرده تخم مرغ منبع خوبی از این ویتامین است. ویتامین E در مقابل حرارت معمولی پخت و اسید مقاوم است. ویتامین E غذای سرخ شده، منجمد شده و غذاهایی که برای مدتی ذخیره می شوند از دست می رود. جدا کردن سبوس غلات باعث از بین رفتن ویتامین E موجود در آنها می شود.

منابع ویتامین E

کمبود ویتامین E ممکن است در دو گروه به وجود آید: نوزادان نارس و افراد دچار سوء جذب چربی. از عوارض کمبود آن همولیز (از بین رفتن) غیرطبیعی گویچه های قرمز خون است.

منبع: اصول علم تغذیه، نگارش دکتر علی کشاورز با همکاری آزاده نجارزاده، دانشگاه جامع علی کاربردی

تبلیغات در صفربیست

طرح بشارت

از من بپرس

چرا جغدها بدشگون خوانده می شوند؟

جغد در بسیاری از فرهنگ ها جنبه منفی دارد...

چیستان

من سه تا زندگی دارم. به قدری لطیفم که می توانم پوست را آرامش دهم. به قدری سبکم که آسمان را نوازش می کنم. به قدری سختم که سنگ ها را می شکافم.

پاسخ

قصه مصور

آزمایش عکس العمل

نقاشی اگنس دیی

برترین نقاشی های جهان (برای مشاهده تصویر بزرگ تر روی تصویر بالا کلیک کنید)

این صفحه را در گوگل محبوب کنید