ویتامین B6 چیست؟

 سیمین احمدیان راد

ویتامینB6 در مواد غذایی گیاهی و حیوانی وجود دارد. اما از نظر زیستی منابع حیوانی آن بیشتر است. به این ترتیب منابع این ویتامین تمام مواد غذایی بخصوص گوشت ها هستند.

منابع ویتامین B6

کبد مقداری ویتامینB6 ذخیره می کند. اما بیشتر آن در سراسر بدن، به ویژه عضلات قرار دارد. این ویتامین و مواد زاید حاصل از متابولیسم آن با ادرار دفع می شود. میزان توصیه شده غذایی به دریافت پروتئین بستگی دارد. با افزایش دریافت پروتئین -به عنوان مثال در دوران بارداری، میزان نیاز به این ویتامین زیاد می شود. چگونگی حفظ این ویتامین در مواد غذایی مختلف متغیر است و حرارت و منجمد کردن آن را از بین می برد. با گرفته شدن سبوس غلات، این ویتامین از دانه آنها جدا می شود. ویتامینB6 در تشکیل هم (آهن) در گلبول های قرمز نقش دارد.

کارکرد ویتامین B6

این ویتامین در متابولیسم پروتئین و نیز تنظیم دستگاه عصبی نقش دارد.  کمبود ویتامینB6در نوزادان سبب تشنج می شود.

منبع: اصول علم تغذیه، نگارش دکتر علی کشاورز با همکاری آزاده نجارزاده، دانشگاه جامع علی کاربردی

تبلیغات در صفربیست

طرح بشارت

از من بپرس

چرا جغدها بدشگون خوانده می شوند؟

جغد در بسیاری از فرهنگ ها جنبه منفی دارد...

چیستان

من قلعه ها را می سازم، از کوه ها سرازیر می شوم و بعضی از آدم ها را کور می کنم.

پاسخ

نقاشی دختر جوان با کلاهی از نی

برترین نقاشی های جهان (برای مشاهده تصویر بزرگ تر روی تصویر بالا کلیک کنید)

این صفحه را در گوگل محبوب کنید